Belén García-Cárceles, en l’actualitat, és científica de dades i project manager a Desemgalver, S.L.. Aquesta activitat la compagina amb la tesis doctoral sobre la sostenibilitat dels sistemes sanitaris a la Unión Europea, que realitza sota la supervisió del Dr. Sanchís i Marco i la Dra. Taltavull. A més, imparteix classes al grau d’ADE per a emprenedors al centre universitari EDEM de València (àrea de matemàtiques i mètodes quantitatius), i al màster de Data Analytics del mateix centre. La seva investigació s’enmarca en el grup MIEM de la Universitat de València, i és cofundadora de la xarxa estable d’innovació educativa IMEQ.
Pel que fa a la carrera acadèmica, la inicia amb la llicenciatura en econòmiques a la Universitat de València, graduant-se l’any 2010. Des dels inicis s’interesa per les matèries en l’àrea de mètodos quantitatius. Realitza els seus estudis de màster en Bioestadística a la Facultad de Matemàtiques de la mateixa universitat mentre treballa com a tècnic superior d’investigació a l’equip de la Comunitat Valenciana de la xarxa Hispalink, sota la dirección del Dr. Bernardí Cabrer. Com a part d’aquest equip, participa en contractes de transferència per import superior als 322 mil Euros. A partir de 2012, transita dels temes purament metodològics (sèries temporals i predicció) a l’àrea socioeconòmica, en concret, la de la salut pública. En el mateix any s’incriu a l’Asociació Espanyola d’Economia de la Salud (AES) i a la Societat Espanyola d’Atenció a l’Usuari de la Sanitat (SEAUS). Des de les hores començà a contribuïr activamente en congressos de l’àrea, amb un especial interés en la modelització de la demanda dels serveis hospitalaris.
Ha col·laborat a diversos grups d’investigació com a bioestadística i econometra (FISABIO, Hospital de la Ribera, Hospital General de València, Hospital Pesset). Compta amb aportacions a congressos nacionals i internacionals, destacant la seva intervenció com a ponent convidada a la DG Reform de la Comissió Europea (Bèlgica, Brussel·les), on va ser national expert in training al 2020, i al RCC de Harvard University (Boston, EUA), on va ser guest scholar al 2017. Les seves publicacions inclouen capítols de llibre i articles peer-reviewed en revistes nacionals i internacionals tant en l’àmbit de l’economia como de la innovació educativa. Recentment (2020) ha sigut visiting scholar a la KU Leuven.
A part de la carrera acadèmica, compta amb 10 anys de trajectòria profesional en l’empresa com a product manager (posicionamient de producte, planificació estratègica de serveis i internacionalizació). La seva inquietut la portà a cofundar un projecte: La Oreja Digital, un portal de contingut sobre tecnologia musical, que va comptar amb el recolzament del programa d’emprenedoria de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa. Aquest projecte el va compaginar amb els estudis d’Empresariales a la universidad Pompeu Fabra, on va col·laborar a les ingestigacions de la Dra. Alemany. Al 2004, enllesteix els estudis i decideix mudar-se a la província de València, on resideix actualment.