El mètode R de la mandra: analitzant la covid19

Avui m’he adonat que un d’aquests canvis de criteri “rarunos” per no dir una altra cosa ha fet que les fonts per a algunes sèries de dades del (o de la… no sé) covid19 no estan on se suposava que havien d’estar. A més m’he adonat que algunes dades només els puc extreure dels informes PDF del ministeri.

Per a mi, és gairebé el mateix que si estiguessin en paper… un tostón.

En fi, el cas és que havia de descarregar “cent i la mare” arxius PDF de la web del Ministeri de Sanitat… i m’ha donat una mandra tremenda. Així que m’he fet un programa perquè em faci les descàrregues solet les d’avui i les de tots els dies. Així jo puc dedicar-me a altres coses més entretingudes
(日本語を勉強する).

Com m’ha donat “gustirrinín” com m’ha quedat el mètode l’he compartit i disponible en https://rpubs.com/IbelenI/redpwn. Sí, treball en R i les seves eines associades… ja són molt anys amb la meva R i li vull més que a Python, ea. En R es queda.

Mentre ho provava he capturat la pantalla i he fet un vídeo de 3 minuts on es vé com funciona.

Vídeo com funciona el meu “codi mandrós”.

En fí, en 2 minuts (menys, si teniu bona màquina) podeu deixar tots els informes en PDF sobre del Ministeri de Sanitat sobre la pandèmia en un directori (en línia o offline, la qual cosa més ràbia us de) de la vostra elecció.

No crec que faci una llibreria, no li veig la utilitat més enllà de deixar-me temps per a veure una peli o chacharear amb la meva mare. Però ho he pujat a un repo de GitHub per si a cas la cosa puderia estendre’s en algun sentit https://github.com/IbelenI/repdwn.

Pau, amor i codi.

Ostres! vaig penjar l’enllaç al codi i el vídeo en Linkedin ahir (11/07/2020) i avui l’han vist 158 persones. Ché, cal veure quant vague hi ha pel món 😉 Thanx!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: